Alexandra Thornton in Silvana nadaljujeta z odličnimi rezultati
   
 
  17-letna Alexandra Thornton je s Silvano prvič zmagala na tekmovanju za Grand Prix na mednarodnem turnirju v preskakovanju ovir CSI2*. Na Posestvu Ugar smo veseli, da Silvana, ki se je kalila pri nas pod vodstvom Maksa Riosse, še naprej dosega izredno dobre rezultate. Po francoski zmagi je treba izpostaviti njuno tekmovanje v preskakovanju ovir CSI5* v brazilskem Rio de Janeiru, kjer sta zasegla odlično 22. mesto med najboljšimi jahači sveta.Več:
   
  17-letna Američanka Alexandra Thornton je 25. junija v francoskem mestu Le Vaudreuil prvič zmagala na tekmovanju za Grand Prix na mednarodnem turnirju v preskakovanju ovir CSI2*. Svoj uspeh je dosegla z 11-letno Silvano (KWPN, Corland x Indoctro), kobilo ki  jo je na začetku njene športne kariere treniral Maks Riossa ter z njo dosegel več odmevnih rezultatov. Na njen dosežek smo upravičeno ponosni tudi na Posestvu Ugar.

Alexandrin nastop je bil zaradi nesreče v zimskem času dolgo časa vprašljiv. Zaradi njene starosti je bila Ameriška konjeniška zveza (United States Equestrian Federation) sprva tudi neodločena, da bi ji dali dovoljenje za nastopanje. Na omenjenem tekmovanju je bila deležna velike pozornosti, saj je po podatkih ameriške konjeniške zveze prva tako mlada tekmovalka, ki ji je uspelo zmagati na mednarodnem tekmovanju za Grand Prix CSI2*.

Po francoski zmagi Alexandra in Silvana nadaljujeta z dobrimi rezultati na najvišjem nivoju, med katerimi je vredno še posebej izpostaviti tekmovanje v preskakovanju ovir CSI5* v brazilskem Rio de Janeiru, ki je potekalo med 25. in 28. avgustom. Tekmovanja se je udeležila večina najboljših jahačev sveta, kot so Kevin Staut, Meredith Michaels Beerbaum, Ludger Beerbaum, Jos Lansink, Rodrigo Pessoa in drugi. V tej zares elitni konkurenci sta Alexandra in Silvana zahteven parkur odhajali brez napake ter z 22. mestom med 50. nastopajočimi dokazali, da sodita v sam svetovni vrh.

Držimo pesti za Silvano in Alexandro tudi naprej!
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document