Ugar Equestrian Team začel novo tekmovalno sezono v Italiji
   
 
  14.3.2011 - Drugi vikend v marcu so se člani konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team udeležili prvega tekmovanja v preskakovanju ovir v novi tekmovalni sezoni in kar trikrat stopili na stopničke. 12-letni Gaj je osvojil izvrstno 1. mesto, Maks Riossa pa dvakrat 2. mesto.
   
 
Dvodnevnega nacionalnega turnirja, ki je potekal v italijanskem mestu Casale sul Sile, se je udeležilo preko sto tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi veliko število tekmovalcev iz sosednjih držav. Uspešna slovenska konjeniška ekipa, ki ji je italijansko tekmovalno okolje že dobro poznano, se je upravičeno veselila prvega tekmovanja v sezoni, saj so dolgi zimski treningi v zadnjih mesecih nakazovali dobro formo že ob začetku sezone.

Tekmovanja so potekala tako v zunanjem tekmovalnem prostoru (maneži) kot v pokriti jahalnici, lepo vreme pa je prineslo tudi prve stopničke za Ugar Equestrian Team. Kapetan ekipe Maks Riossa je z 10-letnim kastratom Unaniemom dvakrat dosegel 2. mesto, dobro pripravljenost pa je pokazala tudi članica ekipe Manja Koren, ki je na turnirju nastopila s 7-letno kobilo Zoe. Najbolj ambiciozno pa je pričel segati po stopničkah najmlajši član ekipe Gaj Riossa. 12-letni Gaj je namreč v konkurenci 35-ih konjev in ponijev na ovirah višine 110 cm dosegel izvrstno 1. mesto s ponijem Kyrionom, na 100 cm visokih ovirah pa je zasedel 6. mesto med 60 tekmovalci. Veselje ob dosegu tega rezultata je bilo za Gaja toliko večje, saj je s tem ponijem začel trenirati komaj dva tedna pred tekmovanjem. Kot je sam povedal po tekmi, je zelo navdušen nad hitrostjo in energijo, ki ju ima Kyrion.

Že naslednji vikend pa se bo ekipa Ugar Equestrian Team udeležila naslednjega tekmovanja v preskakovanju ovir v prestižnem italijanskem konjeniškem centru San Giovanni in Marignano.
 
Čestitke ob prvi zmagi v letošnji sezoni!
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document