Konjeniška turnirja v Velenju in avstrijskem Treffnu uspešna za slovenske jahače
   
 
 
11.7.2011 - V Velenju se je včeraj končalo tekmovanje za pokal Slovenije v preskakovanju ovir, na katerem je nastopil  Gaj Riossa. Gaj je s 6-letnim kastratom Acordi-jem na nedeljski tekmi suvereno zmagal na ovirah višine 110 cm. Brez podrte zapreke je bil najhitrejši v drugem delu tekmovanja in z dvema sekundama prednosti zanesljivo slavil. Rezultat je toliko bolj razveseljiv, saj Gaj in Acordi skupaj nastopata šele nekaj tednov,  kar obeta dobre uvrstitve tudi v nadaljevanju sezone.
   
 
Izkazala se je tudi Tjaša Kersnik, ki v letošnji sezoni trenira pod vodstvom trenerja Maksa Riosse. S svojo kobilo Samantho sta v soboto zmagali na ovirah višine 120 cm, ter v nedeljo še na ovirah višine 110 cm.

Turnirja v dresurnem jahanju pa se je minuli vikend v avstrijskem Treffenu udeležila Maja Rudež. S konjem Tarkanom je v kategorijah LM in LP zasedla 3., 4. in 5. mesto. Svojo dobro pripravljenost pa je pokazala tudi z nastopom s konjem Loopingom v kategoriji M. Udeležba na turnirju, ki je potekal v  konjeniškem centru Glock Horse Performance Center, je bila zelo velika, saj je nastopilo preko 150 konj. Poleg slovenskih jahačev so nastopili še jahači iz Švice, Nemčije in Češke.

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document