Na državnem prvenstvu v preskakovanju ovir Gaj Riossa peti
   
 
 

22.8.2011 - V Celju je od 18. do 21. avgusta potekalo Državno prvenstvo Slovenije v  preskakovanju ovir za leto 2011, kjer so nastopili najboljši slovenski jahači. Med njimi sta bila tudi člana konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team, Gaj in Maks Riossa. Za Gaja Riosso je bilo to prvo državno prvenstvo, na katerem je s konjem Acordijem v kategoriji otroci zasedel skupno 5. mesto.

   
 

Prvenstvo je obsegalo tri tekmovalne nastope v štirih dneh, ki so šteli za državno prvenstvo. Zmagovalka v tej kategoriji in torej nova državna prvakinja je z le eno kazensko točko v skupnem seštevku postala Eva Zala Marovt s konjem Cenatom. Gaj je bil zelo zadovoljen z visoko uvrstitvijo, pravi, da mu je za preboj na stopničke zmanjkal le kanček sreče. S pokazanim je bil zadovoljen tudi njegov trener, Maks Riossa, ki je poudaril, da sta Gaj in Acordi vse parkurje odjahala tehnično in taktično zelo dobro.

Tudi Maks Riossa je na turnirju s petletnim konjem Bastiaanom dosegel izvrsten rezultat, saj je v kategoriji mladih konj zanesljivo slavil.

Jahači so se sicer za naslov prvaka potegovali  še  v treh kategorijah: mladinci, mladi jahači in člani. Med zmagovalci so bili Tadej Skaza na konju Armagedon S med mladinci, Hana Bajrovič s konjem Frederikom med mladimi jahači in Luka Založnik s konjem Coristarjem med člani.
 
 
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document