Na Pokalu Slovenije v dresurnem jahanju Maja Rudež odlična druga
   
 
 

3.10.2011 - Prvi vikend v oktobru se je v Ljubljani odvijalo finalno tekmovanje v dresurnem jahanju za Pokal Slovenije, s katerim se tudi zaključuje letošnja sezona domačih tekmovanj v dresurnem jahanju. Tekmovalke so se pomerile v petih kategorijah (A, L, LM, M, S) med člani, mladinci, mladimi jahači in otroci. Za skupni seštevek in končne uvrstitve so poleg finalnega tekmovanja šteli še najboljši rezultati dveh od petih dresurnih turnirjev za Pokal Slovenije tekom leta. Za Pokal Slovenije je tako štelo tudi avgustovsko tekmovanje na Posestvu Ugar, od koder prihaja tudi Maja Rudež.

   
 

Maja je na finalnem tekmovanju v kategoriji S zasedla po eno 2. in 4. mesto in tako v skupnem seštevku med člani dosegla odlično 2. mesto pred tretje uvrščeno Matejo Šegregur iz KK Ljubljana. Skupna zmaga med člani je pripadla Tadeji Dolenc, prav tako KK Ljubljana.

Zmagovalka med mladimi jahači je bila Urška Kamenšek, druga je bila Maja Pertovt in tretja Rebeka Grabar. Na 1. mesto med mladinci se je povzpela Urša Rot, Živa Jarh je bila v isti kategoriji druga, 3. mesto pa je pripadlo Kristini Žagar. Med otroci se je zmage veselila Neja Bevc, na 2. mesto je stopila Dominika Valant Zupančič, na 3. mesto pa Ajda Rudolf.

Drugo mesto v skupnem seštevku Pokala Slovenije je za Majo Rudež drugi veliki uspeh v njeni karieri, potem ko sta v lanski sezoni v paru z Mojco Koren za Ugar Equestrian Team osvojili naslov državnih prvakinj. Čestitamo!

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document