Zdravljica za Gaja Riosso na Evropskem prvenstvu
   
 
  Sobota, 18. avgust 2012 – Po sredinem uspehu Gaja Riosse, ko je v konkurenci otrok na evropskem prvenstvu v preskakovanju ovir na avstrijskem prizorišču Magna Racino blizu Dunaja na prvi kvalifikacijski tekmi turnirja osvojil 2. mesto, je včeraj Gaj posegel še stopničko višje. 
   
  V petek je namreč potekalo drugo kvalifikacijsko tekmovanje za nedeljski finale, ki pa je hkrati štelo tudi za ekipno razvrstitev evropskega prvenstva. Slovenske barve so tako kot v sredo v konkurenci otrok od 12 do 14 let zastopali Gaj Riossa – Ugar Equestrian Team, Tanit Baukman in Robert Kučer. Na štartu se je zvrstilo 98 tekmovalcev, med njimi pa je ekipe po tri oz. štiri tekmovalce sestavilo 20 držav, tudi Slovenija. V prvem delu tekmovanja so vsi člani slovenske reprezentance odlično opravili s parkurjem in se kot ena izmed desetih ekip brez kazenskih točk uvrstili v drugi del tekmovanja.

Popoldanska preizkušnja je postregla s tehnično zelo zahtevno postavitvijo, ki je dodobra zožila selekcijo favoritov. 94. na startni listi, Gaj Riossa z Unaniemom je s taktično izvrstnim jahanjem postavil najhitrejši čas izmed le šestih tekmovalcev, ki so uspeli tudi drugi del prejahati brez napake, ter tako poskrbel, da je na Evropskem prvenstvu zadonela slovenska himna.

V ekipnem delu je slavila Belgija pred gostiteljico prvenstva Avstrijo, tretje mesto je po dvoboju z Nemčijo pripadlo Franciji, Slovenija pa je zasedla končno deseto mesto.

V nedeljo čaka Gaja Riosso še finalni nastop, v katerega se je prebilo 33 najuspešnejših tekmovalcev v skupnem seštevku obeh kvalifikacijskih preizkušenj.

Oglejte si tudi reportažo Siol Sportala: Link tukaj.:

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document