Gaj Riossa 5. na Evropskem prvenstvu!
   
 
  Ponedeljek, 20.8.2012 - Evropsko prvenstvo v preskakovanju ovir za otroke in mlade jahače, Magna Racino, AUT: Po dveh kvalifikacijskih tekmovanjih, kjer je Gaj Riossa dosegel po eno zmago in eno drugo mesto, je bilo v nedeljo na sporedu zadnje, finalno tekmovanje najboljših 33 tekmovalcev v posamični konkurenci, kamor se je izmed slovenske trojice uvrstil Gaj Riossa ter odlično sezono kronal s končnim 5. mestom v skupnem seštevku prvenstva!
   
 
Le šest tekmovalcev je imelo do tedaj idealen rezultat - nič kazenskih točk, med njimi tudi Gaj. Finalno tekmovanje je bilo razdeljeno v dva dela z morebitnim drugim delom - baražem za končno razvrstitev prvih treh mest. Dopoldanski prvi del je postregel s tehničnim, zavitim parkurjem, katerega je Gaj zopet odjahal brez napake in je bil pred zadnjim delom med le tremi tekmovalci brez kazenskih točk. Eden izmed mednarodno najbolj prepoznavnih oblikovalcev parkurja, Frank Rothenberger, je v drugem delu s hitro, zaprto postavitvijo jahačem postavil povsem drugačen izziv, ki je pomešal vrstni red tudi pri vrhu. Gaj Riossa in Unaniem sta v tem delu podrla dve zapreki in z osmimi kazenskimi točkami kljub izredno hitremu času izpadla iz boja za odličja. V baraž in s tem v boj za kolajne so se uvrstili le trije tekmovalci, ki so imeli skozi vseh pet preizkušenj prvenstva najmanj kazenskih točk in sicer 4. Na skrajšani progi si je naslov evropskega prvaka prijahal Gianluca Mario Pirovano (ITA), drugo mesto je osvojil Virag Weinhardt (HUN), tretje pa si je priborila Louise VAN LAER (BEL).

Gaj Riossa je s konstantnimi vrhunskimi nastopi na prvenstvu zasedel skupno 5. mesto, kar je zagotovo eden največjih uspehov slovenskega konjeniškega športa vseh časov. Če zraven prištejemo še 35. mesto Tanit Baukman, 87. mesto Roberta Kučerja ter skupno 10. mesto v konkurenci ekip, lahko mirno rečemo, da si je Slovenija z zadnjimi uspehi naših tekmovalcev dokončno priborila mesto na svetovnem konjeniškem zemljevidu. Čestitke vsem!


    
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document