Maja Rudež z dvojno zmago na domači tekmi
   
 
 

Nedelja, 26.8.2012 - Zadnji dan letošnjega vročinskega vala, v soboto 25. avgusta, je v organizaciji Konjeniškega kluba Ugar in Ugar Equestrian Team-a na Posestvu Ugar pri Ribnici potekalo četrto tekmovanje v dresurnem jahanju, ki je že drugič zapored štelo tudi za Pokal Slovenije. V sončnem in vročem dopoldnevu so se tekmovalci pomerili v kategorijah A, LM, M in S.

   
 
V najlažji kategoriji A je bila najboljša gostujoča tekmovalka iz Italije, Alessandra Veglia. Za njo se je uvrstila Gaja Žmuc, tretje mesto pa je pripadlo še drugi italijanski tekmovalki, Friedi Sossi. V kategoriji LM je slavila Barbara Begojev pred Ano Dežjot in Katjušo Kosmina. Neža Šarc je prejela najboljšo oceno v kategoriji M ter tako slavila pred drugouvrščeno Nastio Vrčkovnik ter Anjo Drnovšek, ki je bila tretja.

Preizkušnja v najvišji kategoriji tekmovanja, kategoriji S, je postregla za nekaj napetosti med gledalci, ki so navijali za domačo tekmovalko, članico Ugar Equestrian Team, Majo Rudež, saj je v tej kategoriji prvič nastopila z obema svojima konjema. V konkurenci šestih tekmovalk je s konjem Loopingom prejela oceno 65.000 ter zasluženo slavila. S svojim drugim konjem, Tarkanom, je Maja še enkrat pokazala izvrsten nastop ter z oceno 64.722 osvojila tudi drugo mesto. Tesno za Majo, z oceno 64.120, se je na tretje mesto povzpela Mateja Šegregur iz KK Ljubljana. Obe tekmovalki sta tudi vodilni na lestvici točkovanja za najboljšega jahača v dresurnem jahanju v sezoni 2012, Maja Rudež pa je z dvojno zmago skupno vodstvo pred Matejo Šegregur tako povišala na 37 točk. 
  
Čestitke!


Tekmovanje je delno sofinancirala tudi Občina Ribnica
 
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document