Gaj Riossa z dvema zmagama na CSIOCh!
   
 
  Ponedeljek 1.4.2013 – Konjeniški center v San Giovanni in Marignanu je na velikonočni vikend gostil mednarodni turnir v preskakovanju ovir za mladince. Na turnirju najvišje mednarodne kategorije CSIO so tekmovali posamezniki in ekipe mladinskih konkurenc iz vse Evrope. Slovenske barve je zastopal le član ekipe Ugar Equestrian Team, Gaj Riossa, ki je tako lahko tekmoval le v konkurenci posameznikov, a kljub temu z izvrstnimi rezultati zaznamoval celotni turnir. 
   
  Že prvi dan tekmovanj, v četrtek, je v zahtevnejši od dveh kategorij za mlajše mladince na višini ovir 1.25m z Unaniemom dosegel 3. mesto, na 1.15m visokih ovirah pa enak rezultat, torej 3. mesto, ponovil z mladim, 7 letnim konjem Bastiaanom. Pohod na najvišja mesta je Gaj nadaljeval v soboto, ko je bil z Unaniemom boljši od vse konkurence in zasluženo slavil. Uspeh je dopolnil še z osmim mestom z Bastiaanom.

V nedeljo so bila na sporedu finalna tekmovanja oz. Grand Prix preizkušnje posameznikov v vseh konkurencah. Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder na prvih dveh preizkušnjah je bil Gaj Riossa upravičeno v ožjem krogu favoritov za lovoriko. V prvem delu preizkušnje se je štirideset tekmovalcev v kategoriji mlajših mladincev v zahtevnem parkurju borilo za nastop v ožjem delu tekmovanja, kjer je bilo prostora za le 8 najboljših jahačev. Le-ti, med njimi tudi Gaj Riossa, so se nato pomerili na skrajšani progi, kjer so odločale napake in čas. S tehnično dovršenim jahanjem je Gaj Riossa z Unaniemom odjahal brez napake in pri tem postavil tudi najboljši čas, s čimer si je zagotovil odmevno zmago med najboljšimi mladimi jahači stare celine, ter poskrbel, da je tudi v nedeljo na prizorišču zadonela slovenska himna.

Z enim tretjim mestom ter dvema zmagama na najvišjem mednarodnem nivoju v konkurenci mlajših mladincev je bil Gaj Riossa najboljši posameznik turnirja in s tem postavil nov mejnik v svoji dosedanji karieri.

Čestitamo!
    
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document