Zmaga za Gaja Riosso na 1.35m parkurju CSI***
   
 
  Ponedeljek 13.5.2013 – Na drugem v seriji dveh mednarodnih turnirjev kategorije CSI1*, CSI3* je minuli vikend Gaj Riossa tekmoval kategoriji, t.i. ''Strong Tour'', kjer je bil s 14 leti daleč najmlajši tekmovalec med sicer povečini profesionalnimi jahači. Pod postavitve parkurjev se je podpisal Uliano Vezzani, ki je letos v Goteborgu postavljal finale svetovnega pokala, kar se je odražalo tudi v tehnično zahtevnih postavitvah na tokratnem turnirju.
   
  Gaj Riossa se je v četrtek z brezhibnim jahanjem na konju Unaniem na 1.30m visokih ovirah skupaj s petimi drugimi tekmovalci uvrstil v ožje tekmovanje oz. baraž. V tekmovanju na čas je potem le dvema jahačema, Gaju Riossi in švicarju Reverdinu, uspelo parkur zaključiti brez napak: ker je bil Gaj hitrejši, je zasluženo slavil.
Za slovensko himno na prizorišču je Gaj ponovno poskrbel v soboto, ko je prvič v mednarodni konkurenci nastopal na višini ovir 1.35m. Tudi tokrat se je v baraž prebilo 6 tekmovalcev, Gaj pa je zopet brez napake in s prednostjo dveh sekund slavil pred italijanom Massimom Grossatom.

Dobre nastope je Gaj nadaljeval tudi v konkurenci mladih konj, kjer je s šestletno kobilo Cedieno vse parkurje preskakal brez ene same podrte zapreke in dvema zmagama iz prejšnjega tedna dodal še 6. in 8. mesto med profesionalnimi jahači.

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document