Gaj Riossa zmagovalec Grand Prix preizkušnje za mladince v avstrijskem Linzu
   
 
 

Ponedeljek 24.6.2013 – Po enomesečnem tekmovalnem premoru Gaj Riossa nadaljuje s tekmovanji v okviru priprav na bližajoče se mladinsko evropsko prvenstvo v preskakovanju ovir. Tako se je za Gaja včeraj v Linzu končal prvi izmed dveh štiridnevnih mednarodnih turnirjev v preskakovanju ovir za mladince CSICh.

   
  Že v petek sta Gaj in Unaniem s tretjim mestom potrdila dobro formo, v soboto pa rezultat nadgradila z novo zmago. Odlični uvrstitvi sta nedvomno vodili na nedeljski finalni nastop, mladinski Grand Prix, kjer so se tekmovalci pomerili na višini ovir 1.30m. Osnovni parkur sta Gaj in Unaniem preskakala brez napake in se tako uvrstila v baraž (ožje tekmovanje) kjer sta z atraktivnim jahanjem brez napake ter s prednostjo dveh sekund slavila pred konkurenco.
Turnir šteje tudi za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo julija v Španiji, Gaj pa je s tem rezultatom sicer že dosežene kvalifikacije za prvenstvo le še potrdil. Naslednji vikend bo na istem prizorišču potekal še en turnir za mladince.

Baraž:


Osnovni del: 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document