Gaj Riossa ubranil Top Rider naslov
   
 
  Ponedeljek, 10.2.2014 – Pred dvema tednoma smo poročali o Gajevem zmagoslavju v boju za naslov Top Rider na italijanskem nacionalnem turnirju v San Giovanni in Marignanu. Minuli vikend je na istem prizorišču potekal še en turnir enake kategorije, kjer je Gaj uspešno izpolnil zastavljeni cilj – ubranitev naslova Top Rider.
   
  Že pred nedeljskimi finalnimi preizkušnjami je Gaj nanizal nekaj dobrih uvrstitev. S konjem Dakota je v konkurenci šestletnih konj osvojil 6. mesto, v 1.35m parkurju pa s kobilo Velvet Brown brez kazenskih točk zasedel 8. mesto. Vrhunec turnirja je sledil v nedeljo. Že v konkurenci šestletnih konj sta Gaj in Dakota zasluženo in z dvema sekundama prednosti slavila pred konkurenco. V preizkušnji za naslov ''Top rider'' je Gaj nastopil v kategoriji mlajših tekmovalcev. Tekmoval je z dvema konjema, kobilo Velvet Brown in konjem Bacardi ter se z dobrim jahanjem z obema uvrstil v drugi del. V finalnem delu je tako nastopilo 10 tekmovalcev, ki so prvi del opravili brez napake. S kobilo Velvet Brown je Gaj našel najhitrejšo pot skozi parkur in brez podrte zapreke in s prednostjo slabe sekunde ubranil ''Top rider'' naslov izpred dveh tednov. Uspeh je dopolnil še s šestim mestom z Bacardijem.  
 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document