Zdravljica za Gaja Riosso na mladinskem Grand Prix!
   
 
  Ponedeljek, 17.2.2014 – Petnajstletni Gaj Riossa je minuli vikend tekmoval na mednarodnem turnirju za mladince CSIJ-A v Manerbiu, Italija in prvič do sedaj nastopil v mednarodni konkurenci mladincev do 18 let. In to izvrstno.
   
 

Že v petek je z dobrimi predstavami brez napake in osvojenem drugem mestu s šetletnim konjem Dakota potrdil dobro formo iz prejšnjih dveh italijanskih nacionalnih tekmovanj, ko je med mlajšimi jahači osvojil ''Top rider'' naslov.

V sobotnem finalnem Grand Prix tekmovanju v dveh delih z višino ovir 1.40m je Gaj nastopil s kobilo Velvet Brown in svoje znanje ponovno pokazal v najpomembnejšem trenutku. Brez napake v prvem delu se je Gaj prebil v finalni drugi del, kjer je z natančnim jahanjem brez napake postavil tudi najboljši čas in poskrbel za Zdravljico in veselje v Slovenskem taboru. Z obema deloma zahtevnega Grand Prixa sta brez napake opravila le dva tekmovalca, Gaj pa je bil v drugem delu slabi dve sekundi in pol hitrejši od   Italijana Manganotti Marcella in zasluženo slavil.

Osvojitev Grand Prixa je eden največjih dosežkov v Gajevi karieri, turnir kategorije CSIJ-A je namreč najvišja kategorija mednarodnih turnirjev za njegovo starostno kategorijo, pomembnejši turnir predstavlja le celinsko prvenstvo. Grand Prix pa je najpomembnejša tekma posameznega CSIJ-A turnirja v individualni konkurenci. Gaj je prvi Slovenec, ki mu je uspelo zmagadi mladinski Grand Prix na CSIJ-A turnirju.

 

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document