Gaj Riossa izpolnil normo za nastop na Evropskem prvenstvu
   
 
  Ponedeljek, 14.4.2014 – Gaj Riossa se je minuli teden udeležil članskega turnirja v preskakovanju ovir kategorije CSI3* z izjemno močno mednarodno udeležbo. Turnir je potekal v sklopu 4 tedenske serije turnirjev imenovane Toscana Tour 2014. 
   
  Gre za tradicionalen, mednarodno uveljavljen dogodek, ki ga vsako pomlad gosti konjeniški center v italijanskem Arezzu, udeležijo pa se ga vrhunski jahači iz vsega sveta.
Gaj je v močni konkurenci s konjem Unaniemom nastopal v konkurenci ''Silver Tour'' ter že v petek z osmim mestom na višini ovir 1.35m brez kazenskih točk osvojil 8. mesto. Naslednji dan je z nastopom na 1.40m ovirah nastopil z namenom izpolniti kvalifikacijsko normo za prihajajoče Evropsko prvenstvo za mladince, ki bo potekalo julija letos na istem prizorišču v Arezzu. Gaj in Unaniem sta zahteven parkur preskakala brez napake ter s tem izpolnila normo za nastop na Evropskem prvenstvu.

Turnir je minil s priokusom slovesa, saj je bil to zadnji nastop za Unaniema, konja, s katerim je Gaj dosegel nekaj največjih uspehov v svoji karieri. Unaniem se je skozi bogato kariero izkazal s srčnostjo in vztrajnostjo, značilno za izvrstne športne konje, obe lastnosti pa ga bosta zagotovo spremljali še dolgo po upokojitvi.   

 
Untitled Document
 
   
 
   
 
   
 
   
   
   
 
POSESTVO UGAR, Cesta na Ugar 26, SI-1310 Ribnica, Slovenija, Tel.: +386 1 83 73 133, Fax: +386 1 83 73 134, E-pošta: posestvo.ugar@ugar.si
 
   
Untitled Document